Най-лошото свърши, каза днес губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо. Той заяви, че за последното денонощие в щата са починали 671 души, което е най-малкият брой смъртни случаи за последната седмица, предаде Ройтерс, цотораната от БТА.

Жертвите на COVID-19 в щата са общо 10 056 от началото на заразата, предаде ДПА.

Куомо добави, че разпространението на заразата е поставено под контрол и че броят на приетите в болница се е стабилизирал.

В Ню Йорк - епицентъра на епидемията от коронавируса в САЩ, има три индикатора, които трябва да покажат устойчив спад, преди да се се каже, че епидемичният взрив навлиза в по-слабо опасна фаза, каза кметът на най-големия американски град Бил де Блазио, цитиран от Ройтерс.

В Ню Йорк има повече случаи на COVID-19, от която и да е странаПотвърдените случаи на COVID-19 в щата скочиха с 10 000 вчера до 159 937

Тези индикатори са: броят на приеманите с COVID-19 в болница всеки ден, броят на заболелите, настанени в интензивни отделения, и процентът на положителни тестове за вируса, посочи той.

"С удовлетворение отбелязвам, че виждаме всичките 3 индикатора да се движат в правилна посока, т.е. спадат заедно", каза кметът.