Американският гигант в онлайн търговията Amazon е започнал да използва термокамери в складовете си, за да ускори проверката на работниците за повишена температура, която може да е симптом за COVID-19, предаде Ройтерс, позовавайки се на служител.

Камерите на практика измерват топлината, която хората отделят, спрямо заобикалящата ги среда.

За работата им е необходимо по-малко време и контакт, отколкото за термометрите, с които Amazon досега мереше температурата на челото на работниците си.

За случаи на коронавирус сред персонала е съобщено в над 50 от складовете на компанията в САЩ.

Заради това някои работници са разтревожени за здравето си и започнаха протестни действия. Синдикати и представители на служителите призоваха компанията да затвори сградите.

Звезда в TikTok показа с ориз колко е състоянието на Джеф БезосХъмфри Янг прекара сериозно време в броене, претегляне и смятане, за да може последователите му да си представят колко точно богат е най-богатият човек в света

Американските власти дадоха на Amazon зелена светлина да доставя стоки на фона на мерките за самоизолация в почти цялата страна, съобщава БТА.

Във Франция компанията временно затвори шест от дистрибуторските си центрове заради спор с работниците за мерките срещу разпространението на коронавируса.