Над 2.54 милиона души по света са се заразили с новия коронавирус, а 177 004 души са починали от него, информира БТА, позовавайки се на изчисления на Ройтерс.

За заразени се съобщава в 210 страни и територии откакто първите случаи бяха идентифицирани в Китай през декември 2019 г.

Във Великобритания официално се съобщава за малко над 17 хиляди починали от новия коронавирус, но според в. "Файненшъл таймс" броят им е около 41 000, ако се включат смъртните случаи извън болници.

Според здравните власти на окръг Санта Клара в щата Калифорния двама души са починали от коронавируса в този щат преди първото официално обявяване на смъртен случай от този вирус в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Как ще изглеждат круизните пътешествия след пандемията?Круизните пътувания след преминаването на пандемията от COVID-19 вероятно никога няма да изглеждат като преди

Смята се, че тези двама човека са починали в домовете си на 6 и на 17 февруари. Анализ на тъканни проби е потвърдил, че те са били заразени с коронавируса. Първият оповестен смъртен случай от новия коронавирус в САЩ беше на 29 февруари в Къркланд, щата Вашингтон.