Бързото разпространение на коронавируса и големият брой заразени не спряха желаещите да пътуват за почивните дни. Още от обяд на изхода на столицата при Нови Хан се образуваха километрични колони от автомобили, съобщава БНТ.

Големи опашки от автомобили има на всички КПП-та около столицата. Най-голяма е на КПП-то с автомагистрала Тракия на изхода от града – около 4 км. Около 1-2 км са опашките на изхода към магистралите Хемус и Струма, както и в района на Владая.

Повечето шофьори имат необходимите документи преминават лесно през пунктовете.

Единици са тези, които не са допускани от полицаите, защото не могат да докажат причината за пътуването. Дори след отказа обаче, някои от тях преминават без позволение. От полицията обясниха, че записват номерата им и нарушенията няма да останат безнаказани.

Като причини за пътуването хората най-често посочват работа и посещение при лекар.

Миграцията по Великден принуди властите да затворят София за няколко дни и да приложат много по-строг контрол на преминаващите, включително и с отварянето на кратки часови прозорци за влизане и излизане. Само след четири дни обаче ограниченията бяха отменени, защото километричните опашки започнаха да се образуват на входа на столицата, а хората се оплакваха, че не могат да стигнат до работните си места.

Спешна среща при Борисов заради опашките на входовете на СофияМинистърът на вътрешните работи Младен Маринов и директорът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев са поискали спешна среща с премиера Бойко Борисов за удължаване на часовете за преминаване на работещи през КПП-тата на София


По всичко личи, че сега софиянци отново са тръгнали да излизат масово от столицата.

Очаква се трафикът да бъде изключително натоварен и в неделя, но на влизане.