Нискотарифната авиокомпания Wizz Air съобщи, че ще започне да изпълнява полети от Лондон до курорти в Португалия и Гърция съответно от юни и юли, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Така авикомпанията се готви да разхлаби ограниченията за полетите, въведени на практика от всички страни заради пандемията от коронавируса.

От 16 юни Wizz Air планира да лети от лондонското летище "Лутън" до Фару в Португалия, а от началото на юли - до Закинтос, Корфу, Родос и Крит в Гърция.

По време на полетите ще бъде задължително носенето на маски както от екипажа, така и от пътниците. Не се посочва дали съответните страни обаче ще приемат чуждестранни туристи.

Wizz Air стана една от първите европейски авиокомпании, които възобновиха гражданските полети от "Лутън" и Виена на 1 май, превозвайки хора от България, Румъния и други места, пътуващи, за да работят, припомня БТА.

Италия глоби с милиони Ryanair и Wizz заради политиката за багажАгенцията за защита на конкуренцията в страната (AGCM) обяви, че таксите от 5 до 25 евро, които авиокомпаниите начисляват на пътниците, ако държат да вземат по-голям куфар в кабината на самолета, са нарушение на закона

Според разпространено в края на април изследване на компанията Boston Consulting Group авиокомпаниите по света заради коронавируса са спрели от експлоатация над 17 000 самолета или 49 процента от авиопарка си.

Най-сериозен е ударът върху компаниите, извършващи международни полети, а не вътрешни.