Обикновено си мечтаем за почивка през лятото.

Тази година обаче коронавирусът е на път да провали всичките ни планове за пътуване в чужбина.

Опитни пътешественици обаче твърдят, че най-подходящото време за пътуване са сезоните есен и пролет.

Ето защо Bright Side ви предлага да разгледате 16 невероятни дестинации, към които да се отпраните когато дърветата се позлатят.

1. Плажът на птиците фламинго, Аруба

Райски плаж, на който красиви птици фламинго ще ядат от ръцете ви. Между другото, най-топлият месец в Аруба е септември.

Местните фламинго не мигрират тук, те живеят тук през цялата година и се чувстват удобно в близост до хората, които винаги им дават нещо вкусно за хапване.

2. Остров Мадейра, Португалия

Островът е невероятен, а всеки град крие своите изненади. Например в Порто Мониш има вулканични басейни и стара крепост с аквариум. Ако искате да разберете как са живели португалците през 17 век, можете да разгледате къщите с триъгълни покриви в Сантана.

Ако вземете кабинковия лифт до Фуншал, можете да посетите впечатляващата тропическа градина на двореца Монте и да се плъзнете по хълм в шейна. А ако искате да се насладите на зрелищна гледка, трябва да изкачите най-високия връх на Мадейра - Пико Руиво.

8 причини да посетите остров МадейраХрана, природа и море

3. Джамия Шах Чераг, Иран

Този лъскав храм е построен през 14 век по време на царуването на кралица Таши Хатун. Вътре в джамията всичко грее с тази невероятна светлина.

Стените са украсени с мозайка от огледално стъкло, орнаменти и сребърни плочи. А на входа има басейн с фонтани и светлини.

4. Дюната на Пилат в Аквитания, Франция

Този гигантски природен шедьовър е най-високата пясъчна дюна в Европа. Ако някога отидете в югозападната част на Франция, близо до Аркашон, можете да се насладите на морето и да сте едновременно в пустинята.

Откъде се появява тази дюна? Смята се, че преди милиони години вятърът и водата ерозирали Пиренеите, превръщайки ги в пясък, който реките носят в морето, а приливите и отливите го връщат към брега, който е блокиран от гори.

И така, сантиметър по сантиметър, се появява най-голямата дюна в Европа, която е с дължина от 2.7 км от север на юг, а височината й е около 106.60 м.

5. Национален парк Бохемска Швейцария, ЧехияНационалният парк "Бохемска Швейцария" се намира в Чехия, на границата, която страната споделя с Германия. Ще влезете в свят на скали, каменни арки със зелени гори и прозрачни водоеми.

И ако искате да видите пейзаж, който изглежда като излязъл направо от приказка, вземете лодка до каньона на река Елба.

6. Гьобекли тепе, Турция

7. Големият Буда, остров Лантау

8. Sky Garden, Ирландия

9. Принцът, огърът и русалката, Тайланд

10. Розовата джамия, Шираз, Иран

11. Jeju, остров Seongsan Ilchulbong, Южна Корея

12. Болоня, Италия

Невероятните кули на БолоняВ Средновековието град Болоня в Северна Италия е трябвало да изглежда не по-различно от това, което представлява Манхатън днес

13. Хотел в бъчви за вино, Нидерландия

14. Басейните в замъка Хърст, Калифорния, САЩ

15. Градчето на Попай, Малта

16. Miracle Garden, Дубай