След като е избран под номер 3 в драфта на НБА през 1984 г. Майкъл Джордан веднага започва да оказва влияние върху отбора на Чикаго Булс.

Седмици след началото на професионалната му кариера всички в отбора вече знаеха, че той е най-добрият, казва Род Торн бивш генерален мениджър в посветения на Джордан документален филм “Последният танц”, който се излъчва по ESPN.

Първият епизод от поредицата проследява началото на кариерата на Джордан, в Университета на Северна Каролина и след това в Булс през 1984 г. В първата му година всички в Чикаго искали да го гледат на живо. като залата е разпродадена за всеки домакински мач, след като в предходния сезон две трети от местата били празни.

Един жител на Чикаго по онова време обаче не можел да си позволи билет за мач – младият Барак Обама, който наскоро се бил дипломирал от Колумбийския университет и се мести в Чикаго, за да започне работа. “Когато Майкъл дойде в града, аз нямах пари за билети за мач на Булс, дори и за тези с намаление,” си спомня бившият президент на САЩ. “Бях доста разорен.”

В началото на 80-те години Обама имал студентски заеми от Колумбийския университет, където се дипломира със специалност Политически науки през 1983 г. Впоследствие той тегли още заеми, за да учи право в Харвард от 1988 до 1991 г.

Когато си толкова успял, че отказваш 100 млн. долара за 2 часаОткачени истории с Майкъл Джордан не липсват, но баскетболната легенда все още крие доста изненади

Заедно със съпругата му Мишел Обама, която също учи право в Харвард, те имали общо 120 000 долара студентски заеми.

Двамата успяват да изплатят заемите си едва след като навършват 40 години.

Обама, който става президент на 47 г., сега е милионер, благодарение на своите книги и продукции за Netflix. Освен това, бившите президенти на САЩ получават годишна пенсия в размер на около 200 000 долара.

Сега Обама със сигурност може да си купи сезонна карта за мачовете на Чикаго Булс, но няма да може да гледа в действие най-великия в този спорт, защото от последния мач на Джордан в Юнайтед сентър са минали близо две десетилетия.