Куотърбекът на отбора по американски футбол Далас Каубойс Дак Прескът е отказал предложения му от клуба 5-годишен договор на стойност 175 млн. долара, според НФЛ анализатора Крис Симс.

Договорът щеше да направи Прескът най-добре платения куотърбек в историята на НФЛ. Вместо това Прескът настоява за сума в размер на "над 45 млн. долара" в последния си сезон с Каубойс.

Съвсем разбираемо, много фенове и спортни анализатори бяха не само шокирани, че Прескът е отхвърлил първоначалната оферта, но бяха учудени, че въобще му е направено такова предложение.

Всички следят преговорите между Прескът и отбора през последната година, особено след като Каубойс подписаха договор с куотърбека Анди Далтън за една година на стойност 7 млн. долара, преди да са се споразумели с Прескът.

Припомняме, че вчера стана ясно, че за последните девет седмици броят на молбите за помощи при безработица в САЩ е достигнал 38.6 млн. долара вследствие на пандемията от коронавирус.

Когато си толкова успял, че отказваш 100 млн. долара за 2 часаОткачени истории с Майкъл Джордан не липсват, но баскетболната легенда все още крие доста изненади

Безработицата в страната пък скочи до рекордните 14.7% през април. Щатската икономика е изгубила 20.5 млн. работни места през миналия месец.

На фона на тези данни е съвсем нормално феновете да не приемат особено добре решението на Прескът.