Малко хора получават шанса да изследват космоса. Виртуалната обиколка на Международната космическа станция (МКС) обаче е друго нещо.

Google Arts & Culture е истинска съкровищница за любителите на историята, изкуството и науката.

Тази платформа съществува от няколко години, но със старта на световната коронавирус пандемия се превърна в задължителна за всеки, който иска да се обогати онлайн.

Виртуални турове на музеи, национални паркове, както и на популярни туристически атракции, със сигурност са отличен начин да се образоваш и забавляваш у дома, но има още една колекция от онлайн обиколки и експонати, които любителите на космоса и науката определено трябва да видят - в това число 360-градусова обиколка на МКС.

Тази виртуална обиколка използва Google Street View, за да ви даде възможност да проучите космическата станция, сякаш наистина сте вътре в нея. Движите се по тесните тунели, виждате огромно количество оборудване и като цяло изпитвате усещането да бъдете истински астронавт.

Има и много други начини за изследване на пространството в Google Arts & Culture. Завладяваща онлайн изложба е посветена на кацането на Луната. Можете дълбоко да се потопите в космическата програма Аполо чрез проучване на стотиците снимки от мисията Аполо 11, както и историите на Columbia Memorial Space Center, посочва T+L.

Google Arts & Culture също така представя интересни факти за Международната космическа станция (МКС), които са идеални за забавление на деца във ваканция или потънали в онлайн обучение.

Последният гражданин на СССР, който беше изоставен в КосмосаКогато Съветският съюз се разпада на 15 отделни държави през 1991 г., Сергей Крикальов е информиран, че не може да се прибере у дома, защото страната, която му е обещала да го прибере, вече не съществува

Плюс това разполага с колекция от осем наистина зашеметяващи снимки от космоса, които ще ви накарат да погледнете по друг начин на нашата малка синя планета.

Има и десетки конкретни онлайн експонати, от които да избирате, като изложба, фокусирана върху жените в космоса, изследване на историята на авиацията и колекция от видеоклипове, които са свързани с космическите проучвания.

Можете да посетите виртуално Международната космическа станция тук.