Не е тайна, че пътуването - по-специално по въздух, беше сериозно засегнато от коронавирус пандемията.

Всъщност, през април спадът при търговските полети е със 73.7%, в сравнение със същия период на 2019 г. Но това не означава, че този вид транспорт няма бъдеще.

Както показват най-новите данни на сайта за пътувания Kayak, хората просто мислят различно, що се касае до ваканционни планове, посочва T+L.

„Нашата индустрия има да извърви дълъг път към възстановяване, но съм окуражен от положителните признаци, които започваме да виждаме в интереса към пътувания на потребителите“, казва Стив Хафнер, изпълнителен директор на компанията.

Както показват данните, търсенето на полети в Съединените щати, Франция, Обединеното кралство и Германия достига най-ниската си точка между 6-8 април. То обаче започва да се възстановява в края на май за същите региони.

Данните показват също, че пътниците не поглеждат към някога любимите си дестинации, включително големи центрове, като Ню Йорк, Лондон, Париж и Токио.

Вместо това те търсят бягство в по-отдалечени градове, като Анкъридж и Сан Хуан в САЩ, както и в населени места в Португалия и Гърция, когато става дума за Стария континент.

Разбира се, търсенията на пътувания в родната страна по целия свят се възстановяват по-бързо от международните, тъй като това е много по-лесно и по-безопасно, докато пандемията бушува.

Според Kayak в Австралия, Испания, Съединените щати и Франция се наблюдават най-големите промени във вътрешните пътувания.

Например, в САЩ Лас Вегас е с най-голям скок в търсенията след повторното отваряне на казината.