Ако оставим настрана технологичните лидери и бизнес магнатите, кралските особи винаги са били едни от най-богатите хора на планетата.

Днес по света има 26 суверенни монархии, управляващи над 43 държави, като най-известните от тях са Япония, Великобритания, Нидерландия, Камбоджа, Йордания, Монако и др.

Много хора смятат, че кралица Елизабет II е най-богатата кралска особа в света. Това обаче е далеч от истината, тъй като състоянието ѝ се оценява на 500 млн. долара, като голяма част от тези пари са от инвестиции и недвижими имоти.

Султанът на Бруней Хасан Болкия често погрешно е наричан „най-богатият човек в света“, пише Fox. Това може да е било вярно преди доста години, но технологичните милиардери го изтласкаха дори извън топ 10.

Луксозният живот на султана на Бруней500 автомобила Rolls-Royce, пострижки за 20 000 долара и дворец с 1 788 стаи са само част от екстравагантните прищевки на монарха през годините

Днес султанът на малката азиатска държава се смята, че притежава между 20 и 28 млрд. долара, според различни източници, което му отрежда второто място сред най-богатите монарси.

Начело в това подреждане е кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн, познат още като крал Рама X. Той беше коронясан през май 2019 г., само три години след смъртта на баща си Пхумипхон Адунядет.

Богатството на крал Рама X се оценява на между 30 и 45 млрд. долара.

Хотелът, в който тайландски плейбой се е изолирал с 20 жени Антуражът на 67-годишният крал включва “харем” от 20 наложници и многобройни слуги, пише Business Insider.

Баща му Пхумипхон Адунядет беше обявен за най-богатата кралска личност от сп. Forbes през 2011 г. със състояние от 30 млрд. долара, като тогава той изпревари султана на Бруней.

Кралят на Саудистка Арабия Мохамед бин Сламан е третият най-богат монарх в света с неговите между 18 и 20 млрд. долара.

Мрачните тайни за богатството на саудитското кралско семействоСлед яхта за 500 млн. долара и картина за 450 млн. долара коронованият принц Мохамед бин Салман се оказа собственик и на френски замък за 300 млн. долара