Ако искате да намерите най-доброто село във Франция, вероятно трябва просто да попитате самите французи.

Френско телевизионно предаване, наречено Le Village Préféré des Français (Любимото село на Франция), определи Хунспа, разположено в Елзас, близо до германската граница, като "най-обичаното" село във Франция, съобщава Lonely Planet.

Според Forbes то може да очаква 30-процентен ръст в туризма благодарение на резултатите от анкетата.

„Имаме всичко, за да посрещнем туристите в най-добрите условия“, казва заместник-кметът на Хунспа Силви Хейби.

"Елзас беше силно засегнат от COVID-19, неговият образ също, така че да видим как туристите се връщат ще ни направи много щастливи," допълва тя.

Малкото селце има само 650 жители, според Forbes.

То е бивше шведско селище и е ивестно с някои от най-добрите неща, които можете да откриете в региона на Елзас, включително традиционни дървени къщи, красиви цветя и много живописни гледки към близките лозя, според Lonely Planet.

Селцето е на по-малко от час път от Страсбург и тъй като е близо до границата, повечето табели са на френски и немски.

Може би не е изненадващо, че Елзас е търсена дестинация.

5 планински селца у нас, които ще ви пренесат през вековетеЗнаете ли, че у нас има 37 планини, като 36 от тях са в Южна България?

Според Forbes Хунспа е третото село в региона, превърнало се в любимото село на Франция, като преди него тази титла носят Егуасхайм и Кайзерсберг.

На второ и трето място в класацията са Ле Ансе Далерт, близо до Мартиника, и Менербис, в Прованс-Алпи-Лазурен бряг, според Lonely Planet.