От Daimler обявиха, ще спрат производството на седановите модели Mercedes-Benz в САЩ и Мексико като част от мерките за ограничаване на разходите и оптимизиране на производството, след като компанията информира, че ще отчете по-малка от очакваната оперативна загуба за второто тримесечие.

Компанията очаква да обяви оперативна загуба в размер на 1.68 млрд. евро за второто тримесечие на 23 юли.

Спадът в търсенето принуждава компанията да затвори дилъри, а блокадите заради коронавируса доведоха Daimler до загуба преди данъци и такси в размер на 708 млн. евро за второто тримесечие.

Подразделението Mercedes-Benz Cars & Vans отчита оперативна загуба в размер на 1.13 млрд. евро.

Daimler обяви, че е отделила 129 млн. евро за преструктуриране през второто тримесечие, като сумата включва и обезщетения на служители. Компанията също така обяви 105 млн. евро корекция в стойността на смесеното дружество за споделяне на автомобили YOUR NOW, информира CNBC.

Daimler допълнително е натрупала 687 млн. евро разходи по преструктурирането на глобалната си мрежа за производството на пътнически автомобили Mercedes-Benz.

Компанията ще спре производството на модификация на компактната A класа в завода си в Агиаскалиентес в Мексико, за да се фокусира върху по-новия модел GLB.

Mercedes-Benz ще спре и производството на своята C-класа в Алабама, след което местният завод ще произвежда единствено SUV модели.

От Daimler вече обявиха, че подготвят завода си във Франция за продажба.