Днес на заседанието на Народното събрание се очаква като първа извънредна точка да бъде гласувано предложението за персонални промени в правителството.

Ремонтът на третия кабинет на Бойко Борисов вече е факт. Отиват си четирима министри, а в едно от ведомствата се прави рокада.

Владислав Горанов ще бъде сменен от досегашния здравен министър Кирил Ананиев. Последният се връща отново в държавния ресор, където е най-силен и с най-голяма експертиза - финансите и съставянето на Държавния бюджет.

Ананиев беше служебен министър на финансите в последния служебен кабинет на проф. Герджиков, назначен от президента Радев.

От своя страна - Кирил Ананиев отстъпва здравеопазването на проф. Костадин Ангелов, досегашен изпълнителен директор на университетската Александровска болница.

Емил Караниколов излиза от Министерството на икономиката и предава поста на своя заместник-министър Лъчезар Борисов.

Настоящият директор на "Националната полиция" главен комисар Христо Терзийски е номиниран да оглави Министерството на вътрешните работи. Той ще поеме поста от Младен Маринов след напрежението и полицейското насилие под прозорците на Министерския съвет преди две седмици.

Юристът и вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова вече ще отговаря и за туризма, като поема поста от министър Николина Ангелкова.

Така в последната година от управлението си кабинетът "Борисов 3" вече има точно 15 министерски оставки и рокади, припомня bTV.