Редица големи компании вече разрешиха на служителите си да работят от вкъщи заради епидемията от коронавирус. Част от тях до края на 2020 г., а други – дори и до юни 2021 г.

Последната от големите технологични компании, уведомила служителите за тази възможност е Google. Както ви информирахме по-рано днес, служителите не са задължени да се връщат в офисите в следващите 12 месеца.

От Twitter и Square пък дори уведомиха, че всеки техен служител може да продължи да работи от вкъщи за неопределено време.

Ето и част от големите компании, които продължават своята дейност с работа от вкъщи:

Google

Първоначално от Google обявиха срок за връщане в офисите на 6 юли, след това той бе отложен за септември, a по-късно и до края на 2020 г. Последната информация от една от най-големите технологични компании е, че служителите, за които не се изисква присъствие в офисите, може да останат по своите домове до 30 юни 2021 г.

Facebook

Главният изпълнителен директор на компанията Марк Закърбърг обяви пред служителите през май, че могат да работят от вкъщи до края на 2020 г.

Twitter

Базираната в Сан Франциско компания обяви на служителите си през май, че могат да продължат да работят от дома си за неопределено време. От Twitter също така забраниха личните срещи и бизнес пътуванията до края на 2020 г.

Square

Друга от компаниите, свързани с Джак Дорси, обяви подобни на Twitter правила . Всеки ще може да продължи да работи от вкъщи, дори и след отварянето на офисите на компанията.

Salesforce

Също през май, от Salesforce обявиха, че предлагат опцията за работа от дома до края на 2020 г., въпреки че офисите им във всичките 160 локации вече са отворени.

Осем професии, които бяха създадени от пандемията Компаниите планират как да рестартират своя бизнес след карантината, но в този процес те ще имат нужда от служители, които до този момент не са били част от техните екипи

Amazon

Служителите на Amazon могат да останат по домовете си, откъдето да работят до 8 януари 2021 г. Този срок наскоро бе удължен, като преди това бе до октомври.

Microsoft

От компанията обявиха пред Business Insider, че служителите им могат да останат хоум офис до края на октомври 2020 г.

Spotify

От компанията обявиха пред служителите си, че работата от вкъщи ще продължи до 2021 г. Всеки офис обаче ще трябва да се съобрази с изискванията на съоветното правителство.

Hitachi

Японският гигант в сферата на електрониката също даде възможност на служителите си да избират, като към момента 70% от тях предпочитат да продъжат работа от дома си.

Coinbase

Борсата за търговия на криптоваути обяви, че ще направи работата от вкъщи постоянна договорка със служителите си. Главният изпълнителен директор на компанията Браян Армстронг все пак обяви, че компанията може да предостави офис пространство на тези, които желаят да се върнат в офисите.

Mastercard

От Mastercard така и не обявиха официална дата за завръщането в офисите. През май оттам съобщиха на своите служители, че могат да работят дистанционно, докато не се почувстват комфортно да се завърнат в офисите.

Zillow

Главният изпълнителен директор на компанията обяви още през април, че работата до края на 2020 г. може да се осъществява от вкъщи.

Nielsen

От компанията планират да превърнат част от офисите си в зали за срещи, тъй като служителите продължават да работат от домовете си.

Nationwide Insurance

От компанията обявиха, че ще намалят офисите си от 20 на само 4, тъй като мнозинството от служителите им ще продължат да работят хоум офис за постоянно.