А1 започна продажбите на ново бюджетно устройство. Samsung Galaxy A31 e представител на серията „А” нa корейския производител, която традиционно се позиционира в средния ценови клас. През последните години техническите характеристики на устройствата в тази категория напреднаха значително, доближавайки ги до територия, която доскоро беше запазена за по-скъпите модели, особено когато става дума за качеството на камерата, издръжливостта на батерията и цялостния дизайн.

Тази тенденция е видима дори само от външния вид на Samsung Galaxy A31, където се откроява прецизната четворна камера, разположена на гърба. Основният 48-мегапикселов обектив е подкрепен от ултраширокоъгълен 8-мегапикселов обектив, както и 5-мегапикселови сензори за дълбочина и макро снимки. Предната камера притежава 20-мегапикселов обектив и е вградена с елегантно капковидно изрязване в дисплея.

Дисплеят на Samsung Galaxy A31 e 6,4-инчов и работи с технологията Super AMOLED. Тя, в комбинация с резолюцията от 1080x2400 пиксела, e достатъчно добра заявка за приятно зрително изживяване, както при гледането на кадри, така и на видео. Корпусът на устройството е направен от пластмаса, но е стабилен и издръжлив.

Това, което остава скрито от потребителите, е не по-малко важно. Samsung Galaxy A31 е захранван от батерия с капацитет 5 000 mAh, което е достатъчно, за да гарантира 2 дни работа с едно зареждане при умеренa употреба. В него се намира и 8-ядрен процесор Mediatek, който може да се справи с предизвикателства от потребителите. Оперативната памет на смартфона е 4 GB, а цялото място за съхранение на устройството е 64 GB. Toва обаче може да бъде разширено лесно до 512 GB с помощта на MicroSD карта.

Освен с мощната батерия в Samsung Galaxy A31, закупилите устройството от А1 ще го получат в комплект с външна батерия ttec PowerBank 5 000 mAh. Така ще имат на свое разположение общо 10 000 mAh и увереността, че устройството им няма да ги „изостави“ в неподходящ момент. Външната батерия е компактна и лесно преносима, а капацитетът ѝ позволява да зареди Galaxy A31 до 100%.

Устройството в момента се предлага от А1 на цени, започващи от 239,99 лева в брой или 12,99 лева на изплащане, при подписване на договор с тарифен план А1 One Unlimited 5XL. Може да бъде закупено както в магазините на телекома, така и онлайн на А1.bg.