Главният изпълнителен директор на инвестиционната банка Goldman Sachs Дейвид Соломон, който се изявява и като DJ, подгрявал дуото DJ Chainsmokers на концерт в Хамптънс миналия уикенд. Сега този концерт се разследва, след като в социалните медии се появиха видеа на огромни тълпи, които пренебрегват мерките за социално дистанциране.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо разкритикува концерта заради "грубите нарушения на правилата за социално дистанциране."

Освен че ръководи една от най-големите инвестиционни банки в света, Соломон се изявява и като DJ под името D-sol, като пуска музика в различни клубове в Ню Йорк и Маями.

„Миналата събота той е пускал музика в началото и след това си е тръгнал преди края на концерта“, обявиха от Goldman Sachs.

Шефът на GS се вози с метро, прави си сам кафе и работи и като DJГлавният изпълнителен директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон не се вписва в представите за средностатистическия високопоставен ръководител на голяма компания

"По-голяма част от хората изглежда са спазвали правилата, но той е притеснен, че някои от тях са ги нарушили и са изложили на риск себе си и другите," се казва още в изявлението на Goldman Sachs.

Щатът Ню Йорк, който е един от най-тежко засегнатите от пандемията, забранява събиранията на над 50 души.

Цените на концерта, който бил с благотворителна цел, започвали от 225 долара и стигали до 2 500 долара на човек за VIP пакет.

Концертът се е провел само ден след като от Goldman Sachs се съгласиха да платят 3.9 млрд. долара във връзка с корупционния скандала с държавния инвестиционен фонд на Малайзия 1MDB.

Бившият премиер на Малайзия Наджим Разак пък бе осъден на 12 години затвор и близо 50 млн. долара глоба във връзка със скандала.