Компанията производител на месни и млечни продукти – „Димитър Маджаров“, представя нова серия продукти на българския пазар. Новата линия е под името „Качествен живот“ – луканка, луканков салам и суджук, съставени единствено от свежо месо, прясно смлени подправки и жива закваска.

Единствените по рода си до момента месни продукти, напълно изчистени от E-консерванти, се появяват за първи път в България след няколко години на проучвания на технология и възможности на производство. Технологията e иновативна за българския пазар.

След внимателното ръчно обработване на месото и неговото подправяне се добавя живата закваска, идваща от Родопите, за да потисне развитието на нежеланите микроорганизми и от там да подпомогне правилното протичане на процесите на сушене и зреене на продуктите.

Серията „Качествен живот“ е създадена съвместно с ПроВиотик®, чиято иновативна закваска съдържа добрата бактерия Lactobacillus plantarum GLP3, научно изследвана с години в Харвардския медицински факултет. Този щам е изолиран за първи път в Родопите, където в естествена среда присъства безопасно в храните от хилядолетия, без опасност за предозиране или нежелани реакции.

Опитът, запазен в старите традиции от балканския край, сочи, че именно този природен начин е използван за съхранение на сушени месни продукти – разчитайки на естественото действие на добрите бактерии (наречени доста по-късно Lactobacillus), без никакви изкуствени добавки.

„Серията „Качествен живот“ отразява амбициите ни да предлагаме на пазара само продукти, които бихме сложили на нашата маса и бихме дали на децата си. Постарахме се да съчетаем традиционните български вкусове, заедно с иновативния подход в производството, за да предложим първокласен продукт, какъвто не е съществувал досега в страната ни. Новата ни серия е резултат от дълги проучвания на пазара и неговите нужди, за да можем да предоставим на потребителите възможно най-доброто качество и вкус“, споделя Димитър Маджаров, собственик на „Димитър Маджаров“, по професия технолог.