Две главни кръстовища в центъра на София остават блокирани от протестиращи. Затворени са "Орлов мост" и кръстовището на бул. "Цар Освободител" в района на Президентството. И на двете кръстовища са разположени палатки и шатри, информира БНТ.

Не се пропуска движение на МПС, само линейки. Създадена е организация за придвижването на градския транспорт на Орлов мост. 9 автобусни и 4 тролейбусни линии промениха маршрута си.

В следобедните часове протестиращи се събраха за 22-и ден в т.нар. "триъгълник на властта".

Запазват се основните искания на протестиращите - оставка на премиера, на главния прокурор и съдебна реформа.

След 21 ч. шествието се отправи към сградата на представителството на ЕК в България на ул. "Раковски".

След 20.00 часа протестиращи решиха "да си направят омлет" и започнаха да хвърлят домати и яйца по сградата на Министерския съвет. След което отново се върнаха пред Президентството, а организаторите на протеста започнаха да дават думата на граждани, които да изкажат своята позиция.

Протестиращите заявиха, че са постигнали голям успех с блокадите в цялата страна, като посочиха блокадите на "Орлов мост", на Аспаруховия мост във Варна и на Дунав мост. Посочиха, че гражданският протест е във всички европейски медии, първа новина е в германските медии

Посочиха, че не просто се посочват като демонстрация, а с конкретните им искания - борба с корупцията и оставка на премиера и главния прокурор.

Към 20.00 часа ситуацията на "Орлов мост" остава непроменена. Втори ден това столично кръстовище е блокирано от протестиращи. Тролеите и автобусите, идващи от Младост, обръщат на "Орлов мост", а тези, които се движат по канала обръщат при Националния стадион и Военната академия. По бул. "Васил Левски" движението върви без проблем, метрото също работи без прекъсване.

Протестиращите на "Орлов мост" са спокойни, чуват се скандирания. Пропускат се само линейки, коли на МВР и на чистотата. От следобедните часове вече има и химически тоалетни. Появиха се нови палатки и тенти.

Към 20.00 часа кръстовището пред Президентството е изпълнено с множество протестиращи, а пространството пред МС се е превърнало в импровизиран плаж. Палатките и шатрите се увеличават.

Кръстовището на бул. "Цар Освободител" остава блокирано.

Към 18.00 часа протестиращите донесоха чадъри и други плажни принадлежности, надуха дюшеци и заявиха, че ще останат тук, докато не постигнат основната си цел, а именно оставка на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев.