Ако карантината ви е насърчила да овладеете ново умение или да преоткриете любовта си към различни дейности на открито, възможността да се научите да сърфирате в най-големия басейн за вълни в света може вече да не ви звучи като нещо невероятно.

В Surf Lakes в Куинсланд, Австралия, уникалният 360-градусов дизайн имитира природата, за да произвежда перфектни вълни - точно както планетата Земя винаги е правила.

Това обаче сега се случва постоянно, а различните вълни са предназначени за пет различни нива на умение, посочва T+L.

Вълните на Surf Lakes са проектирани като истински, но без заплахата от акули и бурно време.

Иновативната технология 5 Waves предоставя различни по големина вълни, като всички се разбиват едновременно, което позволява на до 200 сърфисти да им се наслаждават заедно.

10 острова в Европа, на които и през октомври е лятоПървият ден на октомври неумолимо ни напомня, че зимата дебне зад ъгъла

От нежна бяла вода за начинаещи, които просто овладяват правилната техника, до двуметрови гиганти за опитни сърфисти, в Surf Lakes „всеки получава почивка“, според мотото на компанията.

С над 2000 вълни, генерирани на час, това е идеалното място да се научите да сърфирате или да се усъвършенствате.

Устройство, поставено във водата, създава импулси, които провокират вълни, разбиващи се върху потопени рифове, като всяка от тях е с различна скорост, форма и размер, точно както в океана.

Съоръжението за научноизследователска и развойна дейност работи, но в момента то е достъпно само за тестване и демонстрации на живо. Целта на компанията обаче е да изгради търговско съоръжение, отворено за обществеността, възможно най-скоро.

То ще бъде заобиколено от места за търговия на дребно и развлечения, апартаменти, хотели и други.