Палатковите лагери на протестиращите срещу правителството отново са издигнати на трите възлови софийски кръстовища – на Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и в т.нар. "Триъгълник на властта" между президентството, сградата на Министерски съвет и бившия Партиен дом.

Вчера рано сутринта палатките бяха премахнати при акция на полицията, но късно снощи бяха организирани масови протести, които отново блокираха кръстовищата.

На площад „Независимост“ палатков лагер отново блокира движението по бул. „Цар Освободител“.

Тодор Стоянов, който е прекарал нощта в този лагер, заяви пред БНР, че палатките са сложени отново след 21 часа, когато протестът се е отправил на шествие оттам към Орлов мост:

„Останахме по-малко хора и започнахме да си поставяме отново палатките и шатрите. В този момент полицията започна да се опитва да ни убеди да се махнем оттук. Все повече полицаи взеха да се събират. Но явно, след като разбраха, че група се връща от Орлов мост, полицаите получиха заповед и отстъпиха. От този момент нямахме проблеми да си изградим отново лагера“, разказва пред Българското национално радио Тодор Стоянов, който бил сред протестиращите.

Той е категоричен, че палатките ще останат, докато протеста постигне целта си – оставка на правителството и на главния прокурор.

Заради блокадите отново има промени в маршрута на градския транспорт.