Точно както милиони души по света, работата на Бил Гейтс се промени в последните месеци.

Съоснователят на Microsoft, който към момента е вторият най-богат човек в света, днес работи от дома си близо до Сиатъл.

Коя обаче е най-голямата промяна в ежедневието на Гейтс?

По-малкото пътуване, казва той.

„Преди пътувах много покрай работата ми с фондацията Бил и Мелинда Гейтс", допълва милиардерът.

Първоначално Гейтс смята, че работата от дома може да намали продуктивността му – както неговата, така и на фондацията, а и на екипите на Microsoft.

“Когато обявихме пред служителите на Microsoft, че ще продължат да работят от домовете си, смятах, че загубата на продуктивност ще е по-голяма, отколкото се оказа“, казва той.

Гейтс обаче смята, че той е успял да свърши доста работа в последните месеци.

Как Microsoft направи Бил Гейтс най-богатия човек в света?Бил Гейтс използва за първи името Microsoft на 29 ноември 1979 г.

Милиардерът също така казва, че децата му също прекарват повече време вкъщи, „което е добре, поне за мен“.

Гейтс и съпругата му Мелинда имат три деца: 24-годишната Дженифър, 21-годишния Рори и 17-годишната Фоби.

Когато всички деца са вкъщи, ние, като родители, трябва да направим всичко възможно, за да разговаряме с тях относно спазването на всички препоръчителни правила за нашата безопастност, казва той пред Business Insider преди месец.

Във времето на пандемия все повече хора започнаха да си приготвят храната сами, но това не важи за Гейтс.

„Използвам все по-често микровълновата печка, за да притоплям храната, ставам все по-добър“, казва съоснователят на Microsoft, който напусна Борда на директорите на компанията през март.

В миналото Гейтс също е споделял, че не умее да готви.

„Никога не се научих да приготвям здравословна храна, ето защо преди хапвах доста по-често фаст фууд, отколкото трябваше да го правя. Това, разбира се, беше в началото на кариерата ми".

Четенето също отнема голяма част от времето, в което трябва да спазваме социална дистанция, написа той през май в своя блог. Бил и Миранда също гледат заедно телевизионни шоу програми, излъчвани по ABC, NBC или Netflix.

8 неща, които Бил Гейтс има в дома си, а вие не Милиардерът може да не демонстрира в облеклото си своето богатство, но домът му определено е на другия полюс

Гейтс казва, че играе бридж със своя дългогодишен приятел Уорън Бъфет. Той препоръчва да използваме дигиталната платформа Bridge Base, ако искаме да се научим как да играем.

Спортът също играе все по-голяма роля в ежедневието му, като Гейтс казва, че отново играе тенис. Когато той се разхожда из природата, задължително носи маска и посочва, че почти няма хора в квартала, които да не подхождат по този начин.

Разбира се, Гейтс осъзнава, че е облагодетелстван в настоящата ситуация, тъй като притежава голям дом и много пари.

„За съжаление, пандемията е по-тежка за хората с малък дом, много деца или пък лоша интернет връзка".

Мелинда Гейтс: От години поддържаме запаси от храна в мазето ниАко нещо убие над 10 милиона души в следващите няколко десетилетия, това най-вероятно ще е силно заразен вирус, а не война, каза Бил Гейтс преди 5 г.

До момента фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е дарила 350 млн. долара за борба с вируса.