Граждани се събраха на мирен митинг в градинката на площад „Възраждане“ в столицата, за да поискат спиране на протестните действия в София.

„Не всички са против правителството“, заявяват участници в събитието, които се обявяват срещу продължаващите антиправителствени протести, както и срещу искането за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Участниците в митинга настояват блокадите на възлови кръстовища, които от седмици затрудняват движението в центъра на София, да спрат, определяйки действията на протестиращите като вандалски и хулигански, с които се нарушава обществения ред, информира Darik News.

Гражданите събират подписка и са адресирали молба до началника на Столичната дирекция на вътрешните работи и кмета на София Йорданка Фандъкова, с която искат „прекратяване и недопускане в бъдеще на подобни действия“.

Същевременно за 43-ти ден се събират протестиращите против правителството. Блокирани остават 3 ключови кръстовища в столицата - на площад „Независимост", „Орлов мост" и кръстовището при Софийския университет.