Това ли са най-невероятните торти в света? (снимки)

Докато меметата „Всичко е торта“ превзеха интернет едва преди няколко седмици, Кристина Долник се занимава с това изкуство от дълго време.
Сладкарката от Украйнасъздава изключително детайлни торти (или по-скоро произведения на изкуството).
Те са коренно различни по стил, но несъмнено изключително вкусни.
Bright Side представя някои от невероятните й творби, за които трудно ще повярвате, че са торти:
Човечеството приготвя торти от древни времена. Първите са просто хляб с мед, украсен със сушени плодове и ядки.
Древните етиптяни първи започнали да пекат, а през Средновековието най-често се правели плодови торти и джинджифилов хляб.
Тортата - такава, каквато я познаваме днес, се появява през 17 век, след като са създадени първите форми за торти. Глазурата се правела от захар и белтъци, допълнени с ароматни подправки.
За баща на съвременната торта се счита Мари-Антоан Карем. Израслият в бедност французин започва работа в ресторант, като обръща особено внимание на вида на ястията.
Смята се, че той е първият готвач в света, който разделя различните храни в чинията и ги поднася на малки и красиви порции. Наричат го Готвачът на кралете и кралят на готвачите.
За да постигне красотата в чинията обаче, Карем комбинирал продукти, които изобщо не си съвпадали, заради което се смята, че неговите произведения били ужасни на вкус, но прекрасни на вид. Именно заради това готвачът бил желан в кралските дворове по света.