Epic Games пусна новия сезон на хитовата видеоигра Fortnite днес, изправяйки супергероите на Marvel срещу злодея Галактус от Фантастичната четворка в първия ъпдейт, който не включва потребителите на iPhone и iPad заради правен спор с Apple Inc.

Много потребители се оплакаха в Twitter за това, че пропускат иначе вълнуващото събитие за гейминг общността, докато други изказаха възхищението си от най-новата версия.

Apple премахна играта от своя магазин App Store, след като Epic Games се противопостави на практиката компанията да взема дял от продажбите, направени в приложението, като позволи на потребителите да плащат директно на Epic на по-ниски цени.

Новият сезон носи името Nexus War и включва герои на Marvel, сред които Тор, Железният човек, Жената Хълк, Бурята и Доктор Дуум.

Fortnite, която има над 350 милиона играчи в световен мащаб, е особено популярна сред по-младите геймъри и се превърна в един от спасителните пояси към външния свят на децата, блокирани вкъщи заради пандемията от коронавирус.

От Epic потвърдиха вчера, че няма да премахнат функцията за директно плащане, което означава, че потребителите на iPhone няма да получат най-новата версия на Fortnite.