Бил Гейтс поднесе сладко и забавно видео като подарък за 90-ия рожден ден на своя приятел милиардер Уорън Бъфет.

След като се опита да имитира по най-добрия начин Марта Стюърт, Гейтс направи вкусно изглеждаща торта Oreo с образа на Бъфет отгоре, нарисуван с шоколадова глазура.

В края на едноминутното видео Гейтс отрязва едно парче, слага го на чиния с вилица и оставя съобщение "Честит рожден, Уорън".

Бъфет е известен почитател на сладките храни и изпива по около шест кенчета Coca-Cola всеки ден (неговата компания е голям акционер в Coca-Cola). Berkshire Hathaway също така притежава компанията за сладкарски изделия See's Candies.

С тортата Гейтс изрази уважението си към своето приятелство с Бъфет. През 2016 г. той разказа история в блога си за това как изловил Бъфет да яде любимата си храна за закуска - Oreos.

"Изненадващото за Уорън е, че той на практика се придържа към яденето на това, което е обичал, когато е бил на шест години," пише Гейтс.

"Спомням си, че един от първите пъти, в които гостува у дома, той си отвори пакет бисквити Oreo за закуска. Нашите деца на момента настояха и те да закусват това. Той може и да дава лош пример на младите хора, но начинът му на хранене някак си действа при него."

Гейтс и Бъфет се срещат на 5 юли 1991 г., когато майката на Гейтс го кани на семейна почивка, на която е поканила и Бъфет, за да се запознаят.

Какво прави Бил Гейтс, докато си беше вкъщи по време на пандемията?Бил и Мелинда Гейтс имат 3 деца

В блога си Гейтс казва, че отначало нямал желание за подобна среща, но Бъфет го засипал с умни въпроси относно бъдещето на Microsoft, които не му били задавани преди това.

"Още от първия ни разговор се зароди дълбоко приятелство," пише Гейтс.

Вследствие на ежегодните дарения на Бъфет, фондацията на Бил и Мелинда Гейтс стана един от най-големите акционери в Berkshire Hathaway през 2018 г.

Гейтс напусна борда на директорите на Berkshire (и този на Microsoft) през 2020 г., за да се концентрира върху филантропската си дейност.