Туристическите атракции са едни от най-често сниманите и поствани в Instagram.

Хора от цял свят се стичат, за да видят тези невероятни забележителности.

Някои от тях обаче забраниха на гостите да правят снимки, а нарушаването на това правило може да ви създаде големи неприятности.

Докато някои атракции са забранили снимките, за да защитят експонатите си, други изтъкват различни причини.

На някои религиозни места правенето на фотоси е неподходящо, а на други се смята, че туристите са твърде неуважителни, посочва The Sun.

Например, снимки не могат да се правят в Уестминстърското абатство в Лондон, като на уебсайта му се обяснява: „Ние вярваме, че на уникалната красота и история на абатството е трудно да се насладите с разсейването, което би ви донесла широко разпространената фотография и че тя би намалила свещената и интимна атмосфера на сградата, която е на първо място жива, работеща църква."

Вижте още няколко туристически забележителности, където ще трябва да държите телефона и фотоапарата в джоба си.

Айфелова кула, Франция

Туристите обикновено не знаят, че правенето на снимки на Айфеловата кула през нощта е незаконно.

Известното светлинно шоу е защитено с авторски права, тъй като е създадено от Société d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE).

Все пак можете да правите снимки през деня. И никога не е имало арести на посетители, които снимат след залез слънце.

Музей на Ван Гог, Амстердам

Много музеи забраняват снимките със светкавица, защото тя уврежда произведенията на изкуството.

Музеят на Ван Гог в Амстердам е един от малкото, които не позволяват на гостите да правят каквито и да било снимки. Вместо това те могат да се снимат в антрето или на определени „селфи стени“.

Сикстинска капела, Италия

Сикстинската капела не позволява фотографии, включително на емблематичния таван, нарисуван от Микеланджело, за да се предотвратят вреди.

Това обаче не е единствената причина - 20-годишните ремонтни дейности са финансирани от японския телевизионен канал Nippon, който в момента има изключителни права върху произведенията на изкуството, според Mental Floss.

Въпреки че лицензът им за картините е изтекъл, забраната остава в сила и ако правите снимки, ще бъдете изведени.

Долината на царете, Египет

Забраната е с цел защита на конструкциите. Все пак се издават разрешителни за снимки, които позволяват на посетителите да правят такива без светкавица.

Ако нямате разрешение, по-добре не снимайте, защото това може да ви коства затвор.

Сакре Кьор, Франция

Тук снимките са забранени, защото мястото все още се използва за молитви. Като римокатолическа църква, построена през 1914 г., тя си остава свещена сграда.

На уебсайта се казва, че забраната цели да се запази "подходяща атмосфера за молитва“, а тези, които нарушават правилата, ще бъдете изгонени.

Плаж Mai Khao, Тайланд

Популярният плаж в Тайланд предупреждава туристите, които правят снимки, че могат да влязат в затвора, ако разсейват екипажа на самолета.

Плажът Mai Khao на остров Пукет е популярно място за селфита поради близостта му до летището, което означава прелитането на самолети на изключително малка височина.

Забраната влиза в сила след редица смъртни случаи, причинени от кацащите самолети.

Gion Street, Япония

Туристите в Япония са предупредени да не правят снимки в квартал Gion в Киото. Налагат се глоби след редица искове за тормоз срещу гейши в района.

Някои от тях твърдят, че са следени и преследвани по улиците, което води до налагането на строгата забрана.

15 факта за луксозния живот в Дубай, които са фалшивиИ какво стои зад лъскавия имидж на града

Къща на Ане Франк, Амстердам

Друго място в Амстердам, на което са забранени селфита и снимки, е къщата на Ане Франк. Можете да заснемете само екстериора й.

Улицата с релсите в Ханой, Виетнам

Тук снимките са забранени, след като туристите рискуват живота си, заставайки на релсите заради селфи. Известната „влакова улица“ в стария квартал издава забраната, след като влакът е принуден да спира аварийно заради тълпи от туристи.