80-годишен мъж, който изчезнал по време на преход в планината в Североизточна Англия, се събра отново със семейството, след като се появи, докато полицията съобщаваше публично новината за неговото изчезване.

Хари Харви изчезнал към 13:30 часа в неделя, след като предния ден се отделил от партньора си по време на лошо време в планината.

Издирването му, в което се включват полицията, Кралските военновъзушни сили и над 100 души от планинската спасителна служба, се оказало неуспешно.

От полицията обявили, че Харви е опитен планинар, но се притеснявали за него заради продължителния период, през който бил в неизвестност при студено и мокро време.

Във вторник фотограф на дивата природа видяла Харви да й маха в близост до село Келд, което се намира на около 10 км от последното му известно местонахождение, информира Huffpost.

Малко по-късно същия ден семейството му се готвело да излъчи изявление заедно с полицията относно неговото изчезване.

Малко преди излъчването да започне изчезналият планинар пристигнал на мястото с Land Rover и с планиски спасителен екип.

В социалните медии се появиха видеа от трогателната среща.

Пет малко известни места на Витоша, които можете да посетите през уикендаНа Витоша можете да откриете някои слабо популярни забележителности, от които ще научите нещо ново, а в същото време ще се измъкнете от навалицата

В интервю след щастливия край на тази история Харви казва, че по някое време видял спасителни екипи в планината, но не мислел, че търсят него.

Неговият син Фил Харви пък заявява на шега, че баща му е “наказан да не излиза.”