Руският милиардер Владислав Доронин живее в имот, разположен в горите край Москва. Домът на Доронин, за който се знае, че е на стойност 140 млн. долара, наподобява космически кораб, пише Business Insider.

Милиардерът попадна в световните издания преди време, когато излизаше с Наоми Кембъл.

Имотът на Доронин се простира на площ от над 3300 кв. м и разполага с огромна спалня, разположена в горната част на сградата. Той има на разположение и басейн, спа, както и нощен клуб, разположени под земята.

„Да, в долната част на сградата има разположен 20-метров басейн“, разказа Доронин през 2018 г. пред Financial Times.

Това е единствената жилищна сграда, чиито дизайн е на легендарния архитект Заха Хадид, починала през 2016 г.

Имотът на Доронин се намира в гората край Рубльовка. Крайградският район е един от най-скъпите в Москва, като именията се предлагат на цени, достигащи до 80 млн. долара, каза Леонид Никитски, ръководител на звеното за жилищни имоти в Sotheby's.

Първоначално Доронин пожелал от Хадид да му проектира жилищна сграда в Москва, но това така и не се случило.

В света на Роман Абрамович 41 000 евро стигат за 1 кв. мМалко след като Роман Абрамович купува имението Château de la Croë преди около десетилетие на ексклузивния полустров Антиб в Южна Франция, данъчните власти вече чукат на вратата му

„Обядвахме в Лондон, когато я попитах дали иска да ми проектира имот", казва Доронин. „Казах ѝ: Искам да се събуждам сутрин и да не виждам никого, освен върховете на дърветата. Тя написа едно число върху салфетката, а аз ѝ отговорих: Назначена си", спомня си милиардерът.