Ако има ресторант, в който няма начин да не срещнете известна личност, то това е Nobu.

Собственост на Робърт де Ниро, Меир Тепер и Нобуюки „Нобу“ Мацухиса, веригата, предлагаща японска храна, има локации по целия свят, например в Лондон, Ню Йорк, Малибу, Милано, Дубай, Бахамите, Мелбърн и Хонгконг.

Когато става въпрос за суши, определено в Nobu знаят как да го приготвят.

И когато някой от техните готвачи каже, че сме сгрешили с начина, по който го консумираме, не ни остава нищо друго, освен да се вслушаме в съветите му, пише британският вестник Mirror.

Гъркинята Елени Манусу, която е главен готвач на Nobu в Марбея, споделя своите съвети за хапване на суши, както и най-големите грешки, които хората правят при консумацията му.

Манусу казва, че трябва да използваме ръцете си вместо клечки.

"Според мен трябва да ядете суши с ръце. Трябва да е бързо - веднага след като сушито бъде сервирано, вие искате да го изядете. Затова потопете рибената му страна в соевия сос и го сложете в усата, така че рибата да докосва езика ви," съветва тя.

Тя смята още, че добавянето на уасаби към сушито е грешка, тъй като то ще надделее над вкуса му.

Освен това трябва да опитате и да не използвате твърде много соев сос.

„Бих посъветвала да съчетаете сушито със соев сос, но в малко количество“, обяснява Манусу.

„Виждала съм как хората потапят сушито си в соев сос, което е погрешно, тъй като ще им липсва хармоничният вкус на рибата и ориза.

Защо японските деца са най-здравите в света?Вижте седем принципа, които можете да заимствате от тях

Всеки човек има свой собствен начин да яде суши. Моят начин е с малко соев сос. Вътре няма уасаби, предпочитам прясното уасаби, отколкото класическото на прах," казва още готвачът.

Тя препоръчва на феновете на суши, които ще хапват в Nobu, да пробват чилийския Seabass Jalapeno.

Ястието се състои от запечен на тиган лаврак със зехтин и се сервира с дресинг от халапеньо и парче лайм, което можете да изстискате отгоре.

Тя също така препоръчва гостите да опитат и класики, като сашими от Yellowtail Jalapeno, мисо с черна треска и темпура от скариди.