Дигитализацията в сферата на разплащанията е тенденция, която се развива с бързи темпове през последните години, но в условията на пандемията от COVID-19 процесът на промяната се ускори драстично. Все повече хора предпочитат безконтактните методи за разплащане, а онлайн пазаруването расте с все по-бързи темпове.

България не е изключение от този тренд, а дигиталният портфейл Pay by VIVACOM предлага удобно решение за всеки, който иска да се сдобие с платежна карта с допълнителна сигурност.

Какво представлява картата Mastercard Digital First?

Как да се сдобием с картата Mastercard Digital First?

Единственото, което трябва да направите, е да инсталирате приложението Pay by VIVACOM през Google PlayStore за телефони с Android, AppStore за телефони с iOS или от Huawei AppGalery и да следвате стъпките за регистрация. В рамките на няколко минути ще разполагате със собствена платежна сметка, можете да си заявите и виртуална карта. Физическата карта можете да поръчате директно през профила си в Pay by VIVACOM в няколко лесни стъпки и да я получите на избран от вас адрес на доставка.

Дигиталният портфейл отговаря на нуждите на съвременните потребители, като им предоставя възможност да извършват безконтактни плащания във физически търговски обекти през смартфона си или с физическата карта, онлайн покупки с дигиталната карта или директни преводи между потребителите на приложението, като всичко това е сигурно и защитено от биометричните данни или секретния код на потребителя на приложението.

Платежните услуги през приложението Pay by VIVACOM се предоставят от „Пейнетикс“ АД – дружество за електронни пари, притежаващо лиценз, издаден от БНБ с решение №44 от 11.04.2016 г. БТК ЕАД е доставчик на приложението Pay by VIVACOM и представител на „Пейнетикс“ АД, вписан в регистъра на БНБ по чл.19 от ЗПУПС. „Файър“ е доставчик на технически услуги за БТК ЕАД.“