„Взимаме толкова много заеми, че оставам скептично настроен за следващите 3-5 г., в които по мое мнение акциите може би няма да ни носят никаква доходност“.

Това мнение изказа Стенли Дракънмилър, който освен, че е инвеститор и милиардер, е протеже на един от най-известените инвеститори в света Джордж Сорос.

Дракънмилър дълго време бе главен известиционен стратег на Сорос и постигаше средните 30% доходност в продължение на три десетилетия.

Инвеститорът, който днес притежава 5.8 млрд. долара прогнозира, че в следващите 3 години инфлацията ще е 4%, а цената на златото и доходността при облигациите ще е доста по-висока, но за сметка на това безработицата ще е на ниво от 7%.

Дракънмилър каза по време на виртуална конференция, че не е съвсем мечи настроен по отношение на акциите, като според него авиокомпаниите и круизните компании могат да бъдат печеливша инвестиция, особено ако ваксините срещу COVID-19 или бъдещите фискални стимули успеят да повишат туризма.

11 от най-великите инвеститори за всички временаТова, по което си приличат: знаят как да побеждават пазара

Той обаче предупреди, че технологичните компании, които са най-добре представящите се до момента по време на пандемията, могат да отчетат спад поради разпродажби от страна на инвеститорите.

Смята се, че Стенли Дракънмилър скъсява щатския долар и вярва, че победа за демократите на предстоящите избори може да навреди на акциите в дългосрочен план.