Осемгодишно момиче от американския щат Мичиган бе прието в болница, след като се опитало да имитира фокус от видео в приложението TikTok.

Малката ученичка била откарана в болницата след като глътнала монета от 25 цента, докато се опитвала да направи фокус, популяризиран от @gregsabbak.

Във видеото TikTok звездата с потребителско име Greggy крие зарче в устата си и след това познава кое число ще се падне показвайки го между зъбите си. 8-годишната Дакота не успяла да намери зарче и затова опитала с монета.

След като я глътнала се оплакала на родителите си, че изпитва болка.

От направена в болницата рентгенова снимка става ясно, че монетата е заседнала в хранопровода й.

@gregsabbak

For all the people that said I just guessed ##fyp ##viral

♬ original sound - GREGGY

Монетата е била извадена успешно, а момиченцето се чувства добре. Нейният баща обаче използва възможността да предупреди родителите за опасността от това малки деца да имитират това което виждат.

Не правете това у дома! Шега в TikTok праща деца в болницатаПредизвикателство в популярната платформа за видеосподеляния TikTok доведе до сериозни наранявания на тийнейджъри във Великобритания и САЩ

“Това може да се случи на всяко дете. Всички в града и по света трябва да изтрият това приложение от таблетите на децата си, защото е опасно. Можех да изгубя детето си”, казва той.