Нидерландия е малка европейска държава, която най-често свързваме с лалета, живописни улици и жизнерадостния характер на местните.

Въпреки това дори това място е изпълнено с тайни, които доказват, че мистериозната холандска душа е истинска загадка за останалите европейци.

Bright Side разкрива истинския живот в една от най-развитите и приятелски настроени страни в света:

Няма бездомни кучета

Нидерландия е първата държава в света, която може да се похвали, че няма бездомни кучета, като местните четириноги приятели имат същите права като хората. Безотговорното отношение към домашните любимци е строго наказано и дори можете да получите наказателна присъда, ако им навредите.

Къщи на границата

Това е малка страна, която е разделена на няколко части. В малкия анклав Баарле-Насау, на границата с Белгия, държавната граница минава през жилищни сгради, като буквално ги разделя наполовина. По този начин жителите в „граничните“ къщи живеят едновременно в две държави.

Портрети в тоалетната

Може да ви звучи странно, но жителите на Нидерландия често окачват портрети на любимите им хора... в тоалетната. Освен това, за да не забравят важни дати в живота на близките си, остроумните местни също така окачват специални календари в тоалетната, които показват всички предстоящи събития.

Стъргалки за бутилки

Холандците са много пестеливи и едно от изобретенията им, наречено „стъргалка за бутилки“, е добро доказателство за това. Те се използват, за да се оберат всички остатъци от бутилките. В крайна сметка, всеки евроцент има значение.

Жителите на Холандия предпочитат уюта на собствените си домове пред купоните

Въпреки че често свързваме Нидерландия и Амстердам с безкрайни партит, които продължават до ранната сутрин, в действителност тук нещата са напълно различни. Много кафенета и супермаркети се затварят около 18:00 ч.

Коя страна е най-големият вносител на законен кокаин в света?Тази страна внася над 80% от всичкия позволен кокаин в света

Местните обичаха да спят в дрешници

Тук можете да намерите легло в килера, което се еэизползвало в страната до 19 век. Жителите на Нидерландия (както и други жители на средновековна Европа) са спели в полуседнало положение. Смятало се, че подобна поза помага да се предпази спящият от животни - както в природата, така и от такива, живеещи в къщата.

Картофи с лук - любимият специалитет на заведенията за бързо хранене

Хамбургерите и чийзбургерите в Нидерландия не са толкова популярни, колкото обикновените картофи, които се сервират в над сто различни варианта в тази страна. Освен картофи, холандците обичат да ядат херинга с лук, която се предлага както в столицата, така и в по-малките градове.

Между другото, херинга и лук се продават и като улична храна.

Местните не обичат завесите

През Средновековието жителите на Нидерландия се опитвали по всякакъв начин да докажат на съседите си, че са честни хора и няма какво да крият от другите. Така се ражда специалният холандски дизайн - прозорци, простиращи се от пода до тавана, и пълното отсъствие на завеси.

Определено е изкушаващо за неопитни туристи да надникнат през тези прозорци и да видят как живеят местните. Това обаче се счита за признак на лошо възпитание. Въпреки това, по-младите поколения използват завеси.

Страната си има свой собствен Ноев ковчег

Цялата история на Нидерландия се основава на борбата й с постоянните наводнения и повишаването на морското равнище. И въпреки че холандците не се тревожат постоянно за това, все пак един от местните милионери е построил версия на известния Ноев ковчег недалеч от град Дордрехт. За всеки случай.

Хората обичат да използват колички за пазаруване

Тези колички основно се свързват с възрастни дами, които пазаруват в друга част на града рано сутринта. Те обаче се използват не само от възрастното поколение, но и от млади мъже и жени ежедневно. Наричат се ​​boodschappentrolley и се използват свободно винаги, когато има нужда.