Илон Мъск може да се е заразил с COVID-19.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX сподели новината в Twitter, като написа, че "има симптоми на типичната настинка."

Той също така заяви, че е се е тествал четири пъти с бързи антигенни тестове в един и същи ден, като два от тестовете са били положителни, а други два отрицателни.

"Тук става нещо изключително фалшиво. Тествах се за COVID четири пъти днес. Два теста бяха отрицателни, а два положителни. Същата машина, същия тест, същата медицинска сестра. Бърз антигенен тест на BD (бел. ред. Becton, Dickinson and Company)," написа той.

Той също така информира последователите си, че "ще си направи PCR тестове в различни лаборатории," и че резултатите ще са готови след около 24 часа. "Ако се случва с мен, се случва и с други," написа той в отговор на потребител, който го попита дали това е причината за "огромния скок" в броя на случаите на COVID-19.

Друг потребител коментира, че генерираните от тестовете приходи "не са фалшиви и са много постоянни," на което Мъск отговори "Точно така."

Кое е най-подходящото място на Марс за обитаема станция, според Илон МъскСобственикът на частната космическа компания SpaceX Илон Мъск посочи северните райони на Марс като най-подходящо място за изграждане на първата обитаема станция на Червената планета

Милиардерът е изказвал спорни възгледи за пандемията от коронавирус преди, като понякога директно е грешал. Такъв случай е, когато заяви, че децата "на практика са имунизирани“ срещу вируса. В друг случай той прогнозира, че "новите случаи в САЩ ще клонят към нулата до края на април."

Последните му коментари в Twitter отново пораждат конспиративни теории, според една от които броят на пациентите с COVID-19 се преувеличава, пише Mashable.

Всъщност, бързите антигенни тестове, които той си е направил, са известни с това, че не са напълно точни, поради което често се ползват като първоначален скрининг дали човек има COVID-19 или не.

За много по-голяма степен на сигурност трябва да се ползват тестовете за Полимеразна верижна реакция, или PCR.