Гарантирана снежна покривка, надеждни лифтове, разнообразие от писти, места за настаняване и забавления.

Курортите, които ще ви представим по-долу, разполагат с всичко необходимо за забавна ски ваканция.

10. Санкт Мориц, Швейцария

Смята се, че това е любимо място за богатите и известните. Курортът е популярен като домикан на световни първенства по ски, луксозни хотели и ресторанти със звезди на Мишлен.

Санкт Мориц два пъти приема зимни олимпийски игри, както и пет пъти световни първенства по алпийски ски. Той е дом на известната Free Fall - най-стръмният ски старт в света, след който скиорите набират от 0 до 145 км в час само за 6 секунди.

9. Нисеко, Япония

Нисеко е курортно градче, разположено северно от Токио. Смятан за най-известния ски курорт в страната, той привлича посетителите заради лекия си прахообразен сняг с качество, което остава постоянно през зимата. В Нисеко, освен ски, можете да карате моторни шейни, да пробвате снегоходки, ски котки, хели-ски и много други.

Туристите могат също така да задоволят небцето си с разнообразие от заведения за хранене, в които се сервира автентична японска кухня. След положените физически усилия могат да се отпуснат в някой от петнадесетте вулканични горещи извора, включително 100-годишния Kombu onsen.

11 изключителни дестинации, за които вероятно не сте чувалиНо си заслужава да посетите.

8. Аспен, Колорадо, САЩ

Този ски курорт е разположен на върха на Скалистите планини в Колорадо. Той се намира на 2410 метра над морското равнище, което му гарантира алпийски климат с ниска влажност, което пък му осигурява сняг през повечето месеци от годината.

7. Уислър Блеккомб, Британска Колумбия, Канада

Разположен на два часа път северно от Ванкувър в Канада, Уислър е това, което мнозина смятат за най-големия ски курорт в Северна Америка.

Разполага с 8171 акра достъпен терен, обслужван от 35 лифта, сновящи между две колосални планини - Уислър и Блеккомб. Районът включва осем теренни парка както за начинаещи, така и за опитни скиори. Мястото е подходящо и за семейства с изобилие от паркове за деца, както и с над 18 ресторанта и разнообразни места за настаняване.

6. Гщаад, Швейцария

Много туристи идват в Гщаад не само за да карат ски, но и да се насладят на очарователното му селце. Освен 200-те километра ски писти, мястото разполага и с изградена курортна система, съставена от шест зони, които са свързани помежду си с 53 лифта.

Гщаад има много писти, както и други удобства за почивка за цялото семейство, например безкраен избор от бутици, сладкарници и кафенета в и около този селски швейцарски град, разположен в Югозападна Швейцария.5. Алп д'Юез, Франция

4. Кортина д’Ампецо, Италия

11 от най-невероятните места в светаДо тях можете да стигнете само с частен самолет

3. Санкт Антон, Австрия

2. Цермат, Швейцария

1. Шамони, Франция