Рисуването на човешко тяло може да ви изглежда като разходка в парка, но повярвайте - това е форма на изкуство, за овладяването на която са необходими години практика.

Не става въпрос само за форми и пропорции, а по-скоро за сложни скелетни и мускулни системи, които трябва да бъдат разположени на хартията по такъв начин, че да изглеждат многоизмерни и в движение.

Тайландски художник на име Ванарит Карин, който основава академията ART of Anatomy, е овладял тези умения за рисуване толкова добре, че сега предава знанията си на учениците си.

„Лектор съм в класове по рисуване на фигури и организирам семинари за различни организации и компании“, казва художникът.

ปีหน้าคาดว่า อาจจะมีนิทรรศการแบบนี้อีก (ปวดหลังแน่นอน)

Публикувахте от ART of Anatomy в Сряда, 1 юли 2020 г.

Анатомичните му рисунки разкриват сложните части на човешкото тяло - от сухожилията през ставите до мускулите. В неговите хипнотизиращи класове изкуството се среща с медицината.

Ванарит провежда лекции по техническо и анатомично рисуване вече повече от десет години.

Lecture in Anatomy class by Art Wannarit Male and Female figure - คลาสถัดไปเริ่ม มกราคม 2564 สามารถลงชื่อจองล่วงหน้า ทาง inbox

Публикувахте от ART of Anatomy в Петък, 23 октомври 2020 г.

Класът му, наречен „Анатомия за художника“, се фокусира основно върху получаването на задълбочени познания за човешкото тяло.

„Рисуването на главата“ е друг популярен клас, провеждан от Ванарит.

Анатомичното рисуване е ключова част от класическата живопис, като много известни художници го владеят до съвършенство.

Да Винчи, Микеланджело и Рембранд са изучавали анатомия, посещавали са публични дисекции и са публикували своите рисунки за пари.