Едит Уискърс е симпатична възрастна дама, която обича дългите горещи вани, пчеларството и колоезденето.

Освен това пише музика, а една от нейните песни има милиони слушания в музикалната платформа Spotify и озвучава стотици хиляди видеа в TikTok.

Това съвсем не е лошо постижение за човек, който, всъщност, не съществува, пише BBC.

Изданието разказва за въображаемата анимационна старица, която надмина по популярност някои от най-големите звезди в света на поп музиката.

Всъщност, зад персонажа на Едит Уискърс стои лондонският композитор Том Розентал.

"Много хора се обаждат с оферти да станат мениджъри на Едит. Звукозаписните компании звънят, за да предложат услугите си. Тези хора въобще нямат представа, че тя, всъщност, не съществува", разказва Розентал.

В момента песента Home, в изпълнение на симпатичната старица, е едно от най-търсените заглавия в стрийминг платформите. Но всъщност, нейната история започва още преди пет години.

Тогава Том получава поръчка от свой приятел да направи кавър версия на Home, чийто оригинални изпълнители са американците Edward Sharpe and the Magnetic Zeros.

Парчето е дует с мъжки и женски вокали, но за съжаление, Том не успява да намери подходящ женски глас и се налага да изпълни сам и дамската партия.

Приятелят му искал да използва музиката за озвучаване на видео в YouTube. Изпълнението на Том му харесва, той завършва проекта си и така в продължение на пет години песента потъва в забвение.

През септември 2020 г. Хана Уест, която е популярен австралийски инфрлуенсър, решава да използва неговата песен за озвучаване на едно от своите видеа в TikTok.

"Тогава нещата просто излязоха извън контрол. Оказва се, че TikTok е уникален "трамплин" за подобни неща", обяснява Розентал.

До момента песента е използвата като саундтрак на близо половин милион видеа в платформата.

"Бях сериозно притеснен от това, че песента се превръща в такава мания. Ако я бях издал под собственото си име, тя щеше да остане най-популярното ми творение и щеше да стои най-отгоре в профила ми в Spotify за вечни времена.

Затова една вечер, докато си говорех с приятели в Zoom, под въздействието на сериозно количество алкохол, реших да използвам псевдоним", казва още музикантът.