След много тестове и изследвания, учените са открили връзка между навиците и чертите на характера ни.

Точността, начинът, по който човек носи чантата или прикрепя ролката тоалетна хартия, говорят доста повече за характера му, отколкото си мислите.

Bright Side споделя осем любопитни открития:

1. Начинът, по който обикновено носите чантата си

Според експерт по езика на тялото начинът, по който обикновено носите чантата си, може да разкрие някои любопитни неща за вас:

  • Ако тя виси на лакътя на сгънатата ви ръка, това е знак за увереност и професионализъм. Неслучайно кралските особи често държат чантите си по този начин.
  • Държите чантата си под мишница, това означава, че обикновено сте спокойни и не сте прекалено загрижени за външния си вид.
  • Ако я премятате през рамо, не чувствате нужда да криете нищо. Това е и наистина практичен начин за носене на чанта.
  • Държите чантата за дръжките: чувствате се несигурни. Освен това не е съвсем удобно да я държите така.
  • Тези правила не са непременно верни за всички обаче, посочва експертът.

    2. Начинът, по който съхранявате тоалетната си хартия

    Начинът, по който окачвате ролката тоалетна хартия, има значение. Той разкрива дали сте доминантна личност. Лекар тества 2000 мъже и жени и установява, че тези, които предпочитат краят на тоалетната хартия да е отгоре, са по-доминиращи. Хората, които го поставят отдолу, пък са по-покорни.

    3. Начинът, по който си правите селфи

    Изследователите откриват и някои поведенчески модели в начина, по който човек си прави селфи. По-приветливите хора са по-склонни да правят снимки отдолу. В същото време, по-добросъвестните хора са по-малко склонни да показват личното си пространство на заден план.

    Онези, които са отворени за нови преживявания, са по-склонни да проявяват положителни емоции на снимката. Тревожните хора пък правят физиономия „патешко лице“ (от английски duck face), според изследователите.

    4. Вашият начин на ходене

    Експертите по езика на тялото откриват връзка между стила ви на ходене и личността ви. Прегърбените хора са по-склонни да бъдат тъжни. От друга страна, подскачаме, ако сме щастливи. Ако променим нашата походка, можем да променим и настроението си.

    Начинът ни на ходене може да служи и като знак за уязвимост. Когато накланяте глава, това може да означава, че сте чувствителни и слаби в момента.

    5. Вашето ръкостискане

    Ръкостискането също може да бъде свързано с някои аспекти на личността на човека. Хората със силно ръкостискане са по-отворени за нови преживявания. Освен това са по-малко невротични и срамежливи от тези със слабо ръкостискане.

    6. Времето, което прекарвате на телефона си

    Учените са забелязали взаимовръзка между „пристрастяването“ на човек към мобилния му телефон и емоционалната му стабилност. По време на проучване участници са помолени да оценят твърдения като: „Прекарвам повече време, отколкото би трябвало, на мобилния си телефон“ и „Безпокоя се, когато мобилният ми телефон не е в полезрението ми“.

    Резултатите сочат, че хората, които са пристрастени към телефоните си и прекарват много време на тях, са по-тревожни и невротични.

    Възгледите за живота на японски лекар, който доживя до 105 годиниЕдин от съветите на Шигеаки Хинохара е да не се пенсионираме, ако не ни се налага

    7. Вашата точност

    Точността е фактор, който можем да оценим в работна среда. Изследванията разкриват, че хората, които закъсняват или напускат работа по-рано, са с по-ниска мотивация. Но ако винаги сте навреме, имате добра мотивация.

    Въпреки това е важно да си тръгвате след края на работното време, защото работата до късно може да ви накара да се почувствате изтощени.

    8. Вашите нервни тикове

    Учените снимат хора в различни ситуации и наблюдават реакциите им. Резултатите показват, че перфекционистите са по-склонни да показват признаци на стрес, разочарование и скука. Това може да се дължи на факта, че те предпочитат да правят нещо пред това да бездействат.