Тайванец беше принуден от своята съпруга да продаде чисто новия си PlayStation 5. Той се опитал да я заблуди, че устройството е пречиствател за въздух, но измамата му бързо била разкрита, съобщава местното издание Taiwan News.

Историята е разказана от новия собственик на игралната конзола Джин Ву в неговия фейсбук профил.

Той твърди, че поръчал устройството от интернет с уговорката да го вземе лично от продавача. Когато се обадил на посочения в обявата телефон, му отговорила жена, която, по думите му, "не разбирала много от видеоигри".

Джин Ву се изненадал от необичайно ниската цена, на която била обявена конзолата. Жената обаче изглежда искала бързо да се отърве от нея.

На следващия ден той се срещнал и с реалния продавач на PlayStation-а - мъж на средна възраст, който бил много по-наясно с технологиите и игрите от жената, която отговорила на телефонното обаждане.

Той обяснил, че е първи собственик на конзолата, която купил от официален онлайн магазин. Тогава Джин Ву се поинтересувал дали не си е купил две на много изгодна цена и дали това е причината за продажбата.

"Съпругата ми иска да я продам. Оказва се, че жените могат да различат PS5 от пречиствател за въздух", отговорил мъжът, а Ву твърди, че успял да прочете "болката в очите му".

Проучване: Видеоигрите подобряват психическото здравеПроучването е дело на изследователи от Оксфордския университет


Купувачът е категоричен, че историята е истинска, въпреки че още през лятото потребителите масово се шегуваха с новото поколение на конзолата на Sony, оприличавайки го именно на въздушен пречиствател.