Тази седмица Apple представи новите си слушалки AirPods Max, но цената от 549 долара не бе особено приятна музика за ушите на мнозина.

Имаше и почитатели на Apple, които изразиха задоволството си от елиминиращите шума слушалки, които имат интересни функции и до 20 часа живот на батерията. Повечето отзиви обаче бяха свързани с цената, особено по време на пандемия, когато милиони американци все още нямат работа. Подобни слушалки могат да се купят от конкуренти като Bose и Sony за 350 долара или по-малко.

Тревър Мартин, популярен създател на съдържание в YouTube, също изрази недоумението си от цената в Twitter.

След като някои от почитателите му коментираха, че той е милионер и няма проблем да си позволи новите слушалки на Apple, Мартин отговори: “Милионер съм, защото вземам добри финансови решения, като например да не си купувам слушалки за 550 долара.”

Някои потребители също така посочиха, че AirPods Max струват повече от най-новата игрална конзола на Sony PlayStation 5, чиято цена започва от 399 долара.

Жена принуди мъжа си да продаде чисто нов PS5. Излъгал я, че е пречиствателТайванец беше принуден от своята съпруга да продаде чисто новия си PlayStation 5

Други потенциални клиенти пък се примиряваха с факта, че има хора, които вероятно ще платят цената. Настоящите безжични слушалки AirPods на Apple са хит въпреки цената си от 159 долара. Същото важи и за модела AirPods Pro, който се продава за 249 долара.