Ако да прекарате последните години от живота си на топло и слънчево място ви звучи добре, ще ви е интересно да научите, че град в Слънчевия щат - Флорида, е обявен за най-доброто място за пенсиониране в САЩ.

Всъщност, в наскоро публикуваната класация на най-добрите места за пенсиониране в САЩ градове във Флорида заемат 13 места от общо 25.

Сарасота се класира на първо място, следван от Форт Майерс, Порт Сейнт Луси и Непълс.

Сарасота и Форт Майерс доминираха в класацията и миналата година, като просто размениха местата в последното проучване.

Плажовете, парковете, културните забележителности, магазини и ресторанти на Сарасота я правят популярна както сред посетителите, така и сред жителите.

Милионер: Да се пенсионираме на 70 години е нелепо внушение„Витае един нов съвет, че 70 е новата възраст за пенсиониране. Това е нелепо“, казва Бейч

С ограниченията, въведени заради борбата с COVID-19 и, всички ние имахме възможност да мислим повече за заобикалящата ни среда. Разходите за ремонти на домове са се увеличили значително, сочат данните.

„След продължителен период на престой у дома, хората гледат по-критично на това къде живеят. Мнозина търсят място, на което да се чувстват по-щастливи, да си позволяват повече или да търсят нови възможности“, според Девън Торсби, редактор по недвижимите имоти в USNews.

При съставяне на класацията на най-добрите места за пенсиониране в САЩ са взети предвид качеството на здравеопазването, данъците за пенсионери, рейтингът на пазара на труда и показателя за щастие, базиран на публично проучване сред лица в пенсионна и наближаващи пенсионна възраст.

Достъпните домове във Флорида, ниските данъци и високите нива на рейтинга на щастието поставят щата на върха на класацията.