Северна Корея представи "най-мощното оръжие в света".

То представлява балистична ракета с подводно базиране, съобщават официалните медии в страната.

Ракетата е показана по време на тържествен военен парад в чест на VIII конгрес на Корейската работническа партия.

Събитието е проведено в четвъртък вечерта в столицата на страната Пхенян.

„Най-мощното оръжие в света - стратегически балистични ракети с подводно базиране, една след друга бяха демонстрирани на площада, показвайки мощта на въоръжените сили", се казва в изявление на Централната военна комисия на КНДР.

В парада на площад „Ким Ир Сен" е участвал и лидерът на страната Ким Чен Ун. Демонстрирани са и други оръжия, изобретени от оръжейниците на Северна Корея.

VIII конгрес на Корейската работническа партия се състоя от 5 до 12 януари.

Последният военен парад в страната пък беше организиран през октомври 2020 г. в чест на 75-годишнината от основаването на партията.

Защо сестрата на Ким Чен Ун ще бъде най-жестокият севернокорейски диктатор Сестрата на севернокорейския диктатор Ким Чен Ун може да се превърне в най-бруталния лидер на страната, ако го наследи, смятат експерти

Само преди дни официалните медии на Северна Корея представиха портрет на Ким Чен Ун във военна униформа. Това е вторият път, в който лидерът на страната се появява пред обществеността без обичайните цивилни дрехи.

Снимката е представена след обещанието на Ким да подсили отбраната на КНДР седмици преди Джо Байдън да поеме поста президент на САЩ.