Световна карта ни разкрива най-популярните храни за вкъщи, поръчвани по целия свят, като пицата е големият победител.

На картата, генерирана с помощта на данни от търсене с Google, имената на държавите са допълнени от най-предпочитаната кухня от техните жители, посочва Daily Mail.

Пицата е на първо място в 44 държави, включително Индия и Германия, докато китайската храна е на второ място, като се нарежда на върха в 29 страни, включително Великобритания и Америка.

Сушито заема третата позиция, като е най-поръчвано за вкъщи от живеещите в 10 държави, включително Швеция и разбира се - Япония.

Най-популярната храна за вкъщи в света:

1. Пица - 44

2. Китайска кухня - 29

3. Суши - 10

4. Риба и чипс - 6

5. Пържено пиле - 5

6. Индийска кухня - 4

7. Корейска кухня - 3

8. Тайландска кухня - 2

9 = Тапас - 1

9 = Такос - 1

9 = Малайзийска кухня- 1

9 = Бурито - 1

9 = Тестени изделия - 1

9 = Кебап - 1

Картата е изготвена от застрахователния уебсайт MoneyBeach.co.uk, който използва данните на Google, за да установи средния месечен обем на търсене във всяка държава за термини, свързани с поръчването на храна за вкъщи.

В Европа пицата е категоричен фаворит - макар че руснаците предпочитат кебап, тапасът е най-популярен в Дания, а сушито най-търсено в Португалия.

В България се предпочита пицата, румънците най-често поръчват за вкъщи суши, а гърците - китайско. Турците пък предпочитат паста.

Най-абсурдните неща, намерени във фаст фууд продуктиКоито може да ви откажат от храната там

От другата страна на Атлантическия океан - в Северна Америка, мексиканците и американците поръчват най-много китайско, докато рибата и чипсът са най-честият избор в Канада.

Преминавайки към Южна Америка, най-популярните търсения са пица (Аржентина), китайско (Чили) и суши (Бразилия).

В Азия пицата е номер едно в Индия, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, бурито е фаворит на тайландците, а китайците обичат, разбира се, китайска кухня.

Южноафриканците предпочитат риба и чипс, египтяните не могат да се наситят на пицата, а сушито е най-популярно в Мозамбик.