Това е най-новата мода сред богаташите по света
Едни от най-добрите шеф-готвачи в света, доскоро работили в ресторанти в Ню Йорк получават предложения за работа от ботатите фамилии в САЩ.
Ресторантьорският бизнес е един от най-сериозно пострадалите от новия коронавирус. На 17 март в Ню Йорк бяха затворени всички ресторанти, а част от тях продължиха да работят, но само, за да изпълняват поръчки за доставка на храна за вкъщи.
Ето защо една от последните тенденции в сектора вече е ясно изразена, пише Business Insider. Тя позолява на шеф-готвачите да продължат да работят, а също и да получават добри доходи.
Част от най-добрите дори печелят повече, отколкото преди два месеца. Днес те получават между 120 и 200 хил. долара на година, спрямо 100 хил. долара от ресторантите си.
Разбира се богаташите могат да предложат и различни бонуси. Смята се, че част от тях са съгласни да увеличат заплатата на своите шеф-готвачи, ако те живеят в именията им. По този начин се намалява и риска от заразяване на семейството.
Ресторантьорският бизнес в Ню Йорк дава работа на около 167 000 души, а общите продажби на годишна база се равняват на 50 млрд. долара.