Едни от най-добрите шеф-готвачи в света, доскоро работили в ресторанти в Ню Йорк получават предложения за работа от ботатите фамилии в САЩ.

Ресторантьорският бизнес е един от най-сериозно пострадалите от новия коронавирус. На 17 март в Ню Йорк бяха затворени всички ресторанти, а част от тях продължиха да работят, но само, за да изпълняват поръчки за доставка на храна за вкъщи.

Ето защо една от последните тенденции в сектора вече е ясно изразена, пише Business Insider. Тя позолява на шеф-готвачите да продължат да работят, а също и да получават добри доходи.

Част от най-добрите дори печелят повече, отколкото преди два месеца. Днес те получават между 120 и 200 хил. долара на година, спрямо 100 хил. долара от ресторантите си.

Разбира се богаташите могат да предложат и различни бонуси. Смята се, че част от тях са съгласни да увеличат заплатата на своите шеф-готвачи, ако те живеят в именията им. По този начин се намалява и риска от заразяване на семейството.

В този ресторант трябва първо да наберете храната си След това професионален готвач ще ви нагости с 6-степенно меню

Ресторантьорският бизнес в Ню Йорк дава работа на около 167 000 души, а общите продажби на годишна база се равняват на 50 млрд. долара.

Храната на бъдещетоДоклад от 2013 г. на Организацията на ООН за храни и земеделие описва ядливите насекоми като “добър източник на протеин, който може да помогне за поддържане на живота