Чемп и Мейджър - двете немски овчарки на президентската двойка Джо и Джил Байдън, пристигнаха в неделя в Белия дом, продължавайки традиция, която преди Тръмп не е прекъсвана повече от век, предаде Франс прес, позовавайки се на екипа на първата дама.

На снимки, разпространени от Белия дом, двете кучета могат да се видят как играят или си почиват на тревните площи на Пенсилвания авеню 1600.

Чемп (Шампион) е член на семейство Байдън от 2008 г. Мейджър е взет от приют през 2008 г. и става първото осиновено куче, нанесло се в Белия дом.

Най-скъпите породи кучета Красиви, разкошни и претенциозни за обгрижване

Американците са известни с привързаността си към "най-добрите приятели на човека" и не е изключено кучешкото дуо на Байдън да е донесло някой и друг глас на бившия вицепрезидент на Барак Обама.

По време на кампанията си Джо Байдън, известен като топъл и съпричастен човек, не се поколеба да "докосне тази тънка струна", припомня БТА.

Демократът дори публикува в Instagram снимки на питомците си, носещи неговите цветове, придружени от текста: "Може да съм малко пристрастен, но мисля, че Чемп и Мейджър биха били страхотни Първи кучета!", припомня агенцията.

И обратно, липсата на интерес от страна на Доналд Тръмп към кучетата редовно се изтъкваше от неговите критици. Те дори бяха направили тениски с надписи "Той дори няма куче", което според тях е абсолютно доказателство за липсата и на сърце.

В опит да зарадват и почитателите на писаните, Джо и Джил Байдън обявиха в края на ноември, че могат да осиновят котка, след като се настанят в президентската резиденция.