Viking вече се подготвя за пътуванията през 2022 г.

През януари круизната компания обяви разширяване на египетския си флот с Viking Aton - нов речен кораб, който ще плава по Нил.

Построен специално за плаване по най-дългата река в света, круизната компания посочва, че Viking Aton в момента е в процес на изграждане и трябва да дебютира през септември 2022 г.

Той ще плава по вече известния маршрут на фараони и пирамиди на Viking, заедно с Viking Osiris и първия експлоатиран кораб на Нил - Viking Ra.

„Египет остава основна дестинация за много от нашите гости, които са вдъхновени да открият богатата история и красота на региона“, посочва Торщайн Хаген, председател на Viking.

"Винаги ще пазим ангажимента си да създаваме смислени преживявания, фокусирани върху дестинацията. Добавянето на Viking Aton е отражение на продължаващата ни инвестиция в Египет. Очакваме с нетърпение да представим културните съкровища на страната на още повече гости в бъдеще," допълва той.

Според Viking новият кораб може да побере 82 гости в 41 каюти, включително и просторни апартаменти с две стаи в пълен размер и веранди.

Корабът ще разполага и със собствен басейн и слънчева тераса с 360-градусова гледка. Aquavit Terrace пък е трапезария на открито и зона за наблюдение на закрито/открито, за да се насладят всички гости на величествения Нил.

Що се отнася до маршрута на кораба, това ще бъде 12-дневен круиз, който започва с три нощувки в хотел в Кайро. Гостите могат да стартират пътуването си с посещение на Великите пирамиди в Гиза, некропола на Сакара и джамията на Мохамед Али.

След престоя в Кайро гостите ще летят до Луксор, за да посетят храмовете на Луксор и Карнак, преди да се качат на кораба и да се впуснат в осемдневен круиз по река Нил. По пътя плавателният съд ще акостира за екскурзии до гробницата на Нефертари в Долината на кралиците и гробницата на Тутанкамон в Долината на царете, заедно с екскурзии до храма на Хнум в Есна, храмовия комплекс Дендера в Кена, храмовете в Абу Симбел и Високия язовир в Асуан, както и посещение на нубийско село.

Учени възстановиха лицето на най-красивата жена в историятаБляскавото лице на кралица Нефертити, за която се смята, че е майка на фараон Тутанкамон, беше възстановено чрез най-новите 3D технологии

Гостите могат също така да удължат пътуването си с приключения преди и след круиза.

Звучи ви вълнуващо? Ако резервирате круиз до 31 януари 2021 г., ще имате възможност да получите достъп до специални отстъпки и евентуално безплатни самолетни билети за избрани маршрути на компанията в периода 2021-2023 г.