Биткойнът продължава да покорява нови висини.

След като започна годината на ниво от около 29 000, вчера беше преодоляна границата от 45 000 долара.

Това обаче не е всичко, тъй като към момента стойността на най-популярната криптовалута вече е 47 750 долара, сочат данни на coinmarketcap.

По-рано днес сделки имаше и на ниво от 48 003 долара, което е абсолючен максимум за биткойна. Общият ръст от началото на 2021 г. вече е 64%.

Ръстът само за последните 24 часа е от 22%, сочи справка на сайта на CoinDesk. Нарастването идва след излизането на новината, че най-скъпата автомобилна компания в света Tesla е инвестирала 1.5 млрд. долара в биткойни и възнамерява в бъдеще да ползва криптовалутата за разплащания.

По този начин Tesla се присъедини към компаниите, сред които PayPal и Square, притежаващи биткойн.

Илон Мъск и Снуп Дог оскъпиха Dogecoin до ново рекордно нивоКриптовалутата Dogecoin, която има за свой талисман куче от породата Шиба ину, за кратко днес поскъпна до нова рекордна стойност

Square притежава биткойни за 1.7 млрд. долара, като последните покупки бяха осъществени през октомври миналата година. Вложените тогава 50 млн. долара днес вече се равняват на 200 млн. долара.

PayPal, от своя страна, позволява на клиентите си да купуват и продават биткойни, но не притежава от виртуалната валута за собствена сметка.

Silvergate Capital и Microstrategy са останалите две компании с големи експозиции към биткойн, съответно за 5 и 3.1 млрд. долара, пише Yahoo Finance.