Etihad Airways обяви, че е първата авиокомпания в света, чиито пилоти и кабинен екипаж са напълно ваксинирани срещу COVID-19.

„Предоставихме ваксината на всички наши служители, не само за да се борим с COVID-19, но и да накараме пътуващите да се чувстват уверени и спокойни, когато летят с нас“, заяви главният изпълнителен директор на Etihad Aviation Group Тони Дъглас.

„Ние сме единствената авиокомпания в света, която направи задължително тестването за COVID-19 за всеки пътник и член на екипажа преди полет, а сега сме първата авиокомпания в света със 100% ваксиниран борден екипаж.“

Авиокомпанията започна да ваксинира служителите си през декември, припомня T+L.

Ваксинациите са възможни чрез инициативата на Etihad „Защитени заедно“, която подпомага служителите и техните семейства да получат ваксината на работното си място.

Компанията осигури места за своите служители на първа линия в програмата за ваксиниране в Абу Даби и гарантира, че медицинският център на Etihad Airways е акредитиран за ваксинация срещу COVID-19.

Etihad направи предварителния тест за COVID-19 задължителен за всички пътници и кабинния екипаж миналата година.

Авиокомпанията също така обяви, че ще пусне здравен паспорт тази година, за да помогне на пътуващите да проследяват цялата си здравна информация за COVID-19, включително ваксинацията и резултатите от тестове.

Обединените арабски емирства имат за цел да ваксинират половината от населението си до края на март 2021 г.

В момента страната е с втората най-висока степен на ваксинация в света - след Израел, като около 44% от населението са ваксинирани, според Gulf News.

Etihad изпреварва графика, като над 75% от работната й сила е получила поне една доза от ваксината.