25-годишен студент превърна стар училищен автобус в прекрасно място за живот, разполагащо с градина и камина, пише Insider.

Калийб Бракни си поставил задача да създаде свое собствено малко жилище със спестяванията си, които възлизали на 10 хил. долара, или малко над 16 хиляди лева.

Той купил стар училищен автобус за 3000 долара и инвестирал в него останалите 7000 долара, като по този начин успял стриктно да следва бюджета си.

Бракни прекарал цели шест месеца, извършвайки ремонти и декорации по автобуса, за да стигне до желаната трансформация на дома си.

Днес той се простира на малко над 20 кв. м заедно с кучето си Айви.

„Всичко ми е на една ръка разстояние“, казва момчето от Ноксвил, Тенеси. "Тук имам всичко, което ми е необходимо, за да съм щастлив", разказва още той.

Студентът намира случайно стария автобус, който е обявен за продан във Facebook Marketplace. Сделката е осъществена точно преди година, а от август 2020 г. той се настанява в новия си дом.

Този апартамент предлага всичко необходимо в 19 кв. метра Разгледайте го!


Днес разполага с електрическа камина, градина на покрива на автобуса, както и с пиано, мебели втора употреба или аксесоари, които са основно от рециклирани продукти.

„Живееки на малко пространство, това те кара да се оттървеш от всичките ненужни вещи и мебели, които всички имаме вкъщи. Не е нужно много, за да бъдем щастливи", казва той.

В ремонтните дейности активно му помага и приятелката му, която често им гостува. Двамата, както и кучето Айви, имат планове да обиколят страната, когато учебната година и пандемията от COVID-19 приключат.